Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

Alena1.

7. 11. 2010 17:27
nepřijetí €

vyhovuje v podstatě těm politkům, kteří nejsou ochotni provést skutečné a průrazné reformy státního financování a vypořádat se s dluhy minulosti.

Dle motta "jen kdyby nebyly každé čtyři roky volby, to by se to reformovalo....."

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

7. 11. 2010 17:37
Re: nepřijetí €

To je vtip? V Evropě jsou v současnosti jen dvě země která nikomu nic nedluží.  

A ani jedna z nich eurem neplatí. Euro je v současnosti jeden ohromný dluh.

0 0
možnosti
MV

marek.voksay.blogidnes

7. 11. 2010 17:22
Pane autore - v jedné věci mají kritici pravdu

ČR skutečně není tygr - to jste přestřelil. Nicméně v tom ostatním máte naprostou pravdu. A můžeme jen doufat, že současné EURo nepřijmeme, protože pokud se přístup evropských zemí nezmění, EURo v současné podobě do několika let zanikne a vznikne EURo2 pouze pro několik zemí- pravděpodobně D,F, státy Beneluxu a možná 2-3 další. Hezký den.

0 0
možnosti
AF

Alena1.

7. 11. 2010 17:24
Re: Pane autore - v jedné věci mají kritici pravdu

pan autor se mýlí skoro ve všem - akorát vy teď zařazujete zpátečku po té unáhlené hlouposti, kterou jste napsal na začátku diskuze.

0 0
možnosti
VD

Šulivajda

7. 11. 2010 17:18
Euro

Dobrý pokus konkurovat největším pohátkářům,na Slovensku euro funguje velice dobře a to tak že Česko v ekonomice dohání a je jisté že velmi brzo budeme sledovat jak se nám vzdaluje !I ekonomové velkých bank začínají tvrdit že Česko a jeho ekonomiku může zachránit jen urychlené přijetí eura !!

0 0
možnosti
C

CCIR

7. 11. 2010 17:21
Re: Euro

R^

0 0
možnosti
ŠF

stev

7. 11. 2010 17:14
Smál bych se, až se za břicho popadal. Je to ale k pláči.

Vy tvrdíte, že "Česko je takový středoevropský tygr, který dohání západní vyspělé státy" . Člověče, to si řekneme v dubnu 2012, kdy důsledky Kalouskovo-Nečasovských experimentů přinesou své ovoce. Dojde k obrovskému zpomalení české ekonomiky, která od roku 1990 až do roku 2010 byla tažena jen rozprodejem aktiv z privatizace a projedením výnosů z privatizace. A také extrémním předlužením ze stavu 0 v roce 1990 až na současný astronomický dluh.

Skutečnost je taková, milý pane, že současný průměrný český občan je zbídačelý více, než byl v roce 1989. Je více nezaměstnaných, bezdomovců, žebráků.  

0 0
možnosti
ZK

SID09

7. 11. 2010 17:18
Re: Smál bych se, až se za břicho popadal. !!!

on to není tygr, ale spíš lev   -   sice vypelichaný a navíc v  těžké agónii, dokonce by se dalo říct  v předsmrtné křeči. ;-D!!

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

7. 11. 2010 17:14
no jééé

chechtám se jak fík ;-D

euroskepticí do toho!! třebaba najdete uplatnění někde v šantánu ;-D;-D

0 0
možnosti
MV

marek.voksay.blogidnes

7. 11. 2010 17:23
Re: no jééé

zajisté vaše vlastní zkušenost, neb eurohujeři již v šantánu vystupují;-DRv

0 0
možnosti
AF

Alena1.

7. 11. 2010 17:11
mýlíte se fatálně

ale z nedostatku času a místa se věnuji pouze vaši tézi neochrany před finanční krizí. islandské, dánské, anglické, ale především švýcarské banky by vám mohly sloužit jako parádní příklada toho, že finanční krize neměla s € nic společného. Opačným příkladem jsou Belgie, Slovensko, Slovinsko, Lucembursko, Finsko, Rakousko, které též jako Česko významné  potíže z finanční krize neměly.

To že české banky z finační krize vyšly poměrně bez šrámů bylo pouze díky tomu, že nebyly ještě dostatečně likvidní na to, aby se podílely na finančních dobrodružstvích amerického trhu s nemovitostmi. Zářným opačným příkladem nam musí být švýcarská banka UBS, do které musel švýcarský stát načerpat miliardy franků.

Česko není středoevropský tygr, který dohání, nýbrž pouze takový spolucestující, který se veze na vozíčku německé konjuktůry a těží z důvěry ve středoevropské EU-státy. Koruna byla a je v naprosté závislosti na vůli finančních spekulantů, kteří si s jejím kurzem vlastně dělají co chtějí.     

0 0
možnosti
C

CCIR

7. 11. 2010 17:21
Re: mýlíte se fatálně

R^

0 0
možnosti
M

martin13

7. 11. 2010 17:10
Růst HDP v ČR

byl ale způsoben vysokým růstem vládních výdajů, které se zvedly od cca 16% do 35%. Tedy to, co vyčítáte třeba Portugalsku, předvedla ČR zcela jednoznačně stejným, ne-li dokonce horším způsobem, protože v EU vzrostl o pouhých 7%.

Stabilita Eura je také vysoká a trvale roste např. vůči USD.

CZK není příliš obchodovaná měna a v podstatě kopíruje Euro. Údajná stabilita CZK je pak mezi cca 25-29Kč za Euro, když Euro vůči USD stoupá.

Zároveň jste vyjmenoval 4 země z 27, ale třeba Finsko, Švédsko, Slovensko atd. díky Euru krize, kterou způsobil pád finančního sektoru v USA přežilo mnohem lépe než ČR.   

0 0
možnosti
C

CCIR

7. 11. 2010 17:19
Re: Růst HDP v ČR

Z Tvojim príspevkom môžem len súhlasiť!! Ten autor článku píše ako keby sme nepoznali tú Ezopovu bájku o tom kyslom hrozne!!! ;-D Je jasne vidieť že autor článku ekonomike rozumie asi toľko čo koza meteorológii!!!

Nech mi je tu odpustené že sa miešam do vyslovene českej veci ale takto plytko ohlupovať Čechov, tak to si tí Česi určite nezaslúžia!!! Nedajte sa takto ohlupovať!! Zapamätajte si že Euro je budúcnosť každej európskej ekonomiky a vždy bude mať väčšiu ochranu ako Kč!!!

0 0
možnosti
C

CCIR

7. 11. 2010 17:08
Euro!

Vážený pán autor článku!

Euro vôbec nie je obrovský politický omyl a splnenie kritérií pre prijatie Eura si rozhodne nemôže nikto diktovať ako chce, až potom by to bol len jeden obrovský politický omyl. Česko sa vstupom do EU taktiež zaviazalo prijať aj spoločnú menu! Za neprijatie tejto meny musí platiť EU obrovské miliardy Kč!!! Toto prečo nespomeniete v svojom článku? Česko vôbec nie je žiadnym stredoeurópskym tigrom, ktorý doháňa vyspelé ekonomiky v západnej Európe!!! Česko má samo so sebou čo robiť aby sa udržalo a neprešľapovalo roky na jednom mieste, brzdí ho predovšetkým jeden obrovský politický dlh!!! Na ten ste tiež zámerne pozabudol, že? Pád vlády počas predsedníctva ČR v EU nepridal Česku na kráse vôbec a následná "letná vláda" taktiež ako aj odložené voľby!!! Neprihrievajte si polievočku svojim subjektívnym názorom a neohlupujte tu s tým Čechov!!! Česko vstúpilo do tej EU, v ktorej je dodnes, len plniť rôzne kritériá sa českým politikom akosi nechce a nie sú jednotní!!!

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

7. 11. 2010 17:07
...

Vynikajici rozbor! Diky za nej, snad otevre nekterym lidem oci ("slasti" spojene se zavedenim Eura si tady, v Italii,  uzivam od sameho zacatku).

0 0
možnosti
S

sampis

7. 11. 2010 17:06
Ale jo, my tu o těch kyselejch hroznech známe.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4268x
Liberálně-konzervativní člověk, politik, financial advisor, eurorealista, antienvironmentalista a z povahy rodinné antikomunista.